Nem csak hazánkra, de egész Európára jellemző, hogy vidékről tömegével költöznek az emberek a nagyvárosokba. Ez nem mai jelenség, hosszú évek óta folyamatosan tapasztalhatjuk ezt a folyamatot.

Első sorban a munkalehetőség, a kulturális tevékenység, a tanulás-oktatás centralizációja magyarázza.

Ahogy nő a népsűrűség a városokban, úgy zsugorodnak a lakóterek, hiszen egy adott területen egyre több ember él, dolgozik. Egyre inkább kiszorul életünkből a természet, egyre inkább hétvégi programmá válik egy-egy erdei séta, kirándulás a jó levegőn.

Ugyanakkor szükségünk van a természet közelségére. Pszichológiai tanulmányok igazolják, hogy egy kis időtöltés a szabadban, a fák megérintése, a virágok illata csodákra képes. Megnyugszunk, feltöltődünk ilyenkor.

A dizájnerek ezt az életmód keltette űrt kívánják kitölteni azzal, hogy a lakásunkba, közvetlen környezetünkbe hozzák a természetet, ezáltal megszülettek a „dzsungel” mintás textilek, és tapéták.

Miért éppen a dzsungel? Mert alapjában véve vonzódunk a zöld színhez. Ugyanakkor a dzsungel tele van élénk virágokkal, színes madarakkal ami viszont vidámsággal tölt el. Mindannyian szeretjük az egzotikus kalandokat, és egy ilyen környezetben a napi teendőinket is felszabadultabban, boldogabban végezzük el.

Bátran használjuk lakásunkban, munkahelyünkön, nem fogjuk megbánni!
Így tudunk oázist teremteni magunk körül:

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

 

Oázis a város közepén

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..