A Kos szülött otthona – Asztrológia a lakberendezésben

Ezzel a sorozattal hónapról hónapra mind a 12 csillagjegy jellegzetességeit bemutatva kis segítséget nyújtunk abban, hogy az adott csillagjegy jellegzetességei, kedvenc színei alapján hogyan lehet még meghittebbé varázsolni az otthonunkat.

 

Köszönjük a sok érdeklődő levelet és visszajelzést, amit a Vízöntő szülött otthonával kapcsolatos cikkre küldtek.
Ahogy ígértük, folytatódik a sorozat a Kos szülött rövid jellemzésével, és otthonával kapcsolatos lakberendezési tanácsokkal.

Ha a cikket olvasva szeretne egyéni horoszkópot, elemzést készíttetni, a www.siker-terapia.hu weboldalon, vagy alul az elérhetőségeimen keresztül megtalál minden információt.

A cikkben szereplő bútorok és kiegészítők a www.biggiehome.hu weboldalon keresztül vagy az üzletben megvásárolhatók!

Nézzük tehát mi jellemzi a Kos otthonát!

 

A Kos szülött otthona

Végre beköszöntött a meteorológiai tavasz, bár ha kinézünk az ablakon, egyelőre nem ezt látjuk, mégis szép lassan az új kezdetek, új energiák megjelennek mindannyiunk életében. Azonban a tavasz és a Kos jegy kapcsolata nyilvánvaló, hiszen a Tavasz első napjától indul a Kos jegy.  Ez a jellemzés mindazokra érvényes, akik Március 21 – Április 19. között születtek, ill. akiknek az aszcendense, holdja a Kos jegyében található.

 

A Kos jegy alaptulajdonságai:

A Kos jegy szülötte a nyugati asztrológia első jegye, ami mint az előbb is említettem, magában hordozza az új kezdeteket, az egyszerűséget, dinamizmust, akaratot, kezdeményezést, mozgékonyságot, de a keményfejűséget is. Uralkodó bolygója a Mars, harcias, férfias. Különösen vonzódik a fémekhez, fém eszközökhöz, berendezési tárgyakhoz, műszerekhez.

A Kostól ne várjunk bonyolult, nyakatekert megoldásokat, egyszerűen, tömören, tőmondatokban kommunikál és fejezi ki a gondolatait, érzéseit. Lelkesedése hamar felizzik és hamar el is hamvad, ezt jól tudják a Kosok, amikor pl. a kitartás kérdésköre felmerül. Spontán éli az életét, beleveti magát a dolgokba, sokszor fejjel megy a falnak, és kissé egoista. Nehezen viseli a korlátozásokat és a szabályokat, amúgy ez a többi tüzes jegyre is igaz (Nyilas és Oroszlán a másik két tűzjegy, Nyilasról már volt szó korábban, Oroszlánról majd a nyár folyamán készül az írás), mivel nagyon energikusak és nem lehet őket beszorítani megszokott keretek vagy korlátok közé.

Nagyon energikus, bár inkább rövidtávon. Ő inkább a kezdetek vagy újrakezdés nagymestere. Ha túl nagynak mutatkozik a feladat, elveszti lelkesedését és kifárad, elunja magát.

Nem tűri, ha korlátok közé szorítják, és nagyon sok szabad mozgástérre van szüksége. Türelmetlen és önző oldalát is hamar meg lehet ismerni, pont akkor, amikor kezdi elveszteni a lelkesedését.

Nála gyakran találkozunk a lakásában és az életében is olyan dolgokkal, melyekbe belekezdett, de nem fejezte be, és azok a dolgok várnak szépen a sorukra. Lehet ez épp lakásfelújítás, tanulmányok, fogyókúra, bármi. Ezek felhalmozódnak, aztán kezdeni kell velük valamit, nem olyan nagy kedvvel, mint korábban, de nekikezd majd valamikor. Mivel annyi új dolog van , amivel foglalkozni lehet, és még nincs felfedezve, ezért folyton rohan ide-oda, ezt is –azt is csinál éppen, akár több dolgot is egyszerre.

 

Az otthonába belépve mindjárt az előszoba az első, ahol ezt a rohanást megtapasztaljuk, és itt kissé kaotikus vagy rendezetlen állapotok uralkodnak, hiszen rohannia kell a fontos dolgai után, érthető. A színek az egész lakásban a piros és árnyalatai, fényes lakkozott felületek és sárgaréz vagy krómozott, fém kiegészítők, minden a lendületet, energiát, tüzet képviseli.

Laseggiola előszoba fal - asztrológia a lakberendezésben
Laseggiola előszoba fal – asztrológia a lakberendezésben

 

A nappaliban valószínűleg lesz egy szép kandalló vagy cserépkályha, a tűz bármilyen formában jelen van, akár képeken is megjelenhet.

Bristol elektromos kandalló - asztrológia a lakberendezésben
Bristol elektromos kandalló – asztrológia a lakberendezésben

 

A pirossal azért nagy felületen óvatosan kell bánni, mert túlzottan is felpörgeti az energiákat, éppen ezért lehet színátmenetes megoldásokkal tompítani, vagy csak itt-ott alkalmazni és fehér felületekkel megosztani a falak színét. Tiszta vonalak, és modern formák az uralkodóak.

C&C Gustavo textil kollekció - asztrológia a lakberendezésben
C&C Gustavo textil kollekció – asztrológia a lakberendezésben

 

A piros szín, és azok árnyalatai a dekorációkban is megjelennek.

Schuller falikép - asztrológia a lakberendezésben
Schuller falikép – asztrológia a lakberendezésben

 

Padlóburkolat választásánál mindig a tisztántarthatóság, egyszerűség a szempontja, azért lehetőleg fényes felület, csempe vagy festett padló, parketta, és mindenképpen díszes szőnyeg kerüljön rá.

Multi szőnyeg - asztrológia a lakberendezésben
Multi szőnyeg – asztrológia a lakberendezésben

 

Világítás szempontjából a spot lámpákat, modern egyszerű fényforrásokat, fénycsöveket alkalmazzunk.

Schuller lámpa - asztrológia a lakberendezésben
Schuller lámpa – asztrológia a lakberendezésben

 

Schuller lámpa - asztrológia a lakberendezésben
Schuller lámpa – asztrológia a lakberendezésben

 

A természetes fényt szeretik a Kos szülöttek, lamella, szalagfüggöny, festett ablaktábla legyen az ablakokon, inkább, mint a rojtos, nagy nehéz függönyök.

A könnyű selymek, pamutok, vagy lenvászon, ami az ízlésének megfelel, ha dekor anyagokról van szó.

C&C Structure textil kollekció - asztrológia a lakberendezésben
C&C Structure textil kollekció – asztrológia a lakberendezésben

 

Konyhában nagyon kevés időt tölt, a konyhai munkát ki nem állhatja, ezért minden, ami megkönnyíti a háztartást, az nála megtalálható, és a mélyhűtő biztosan tele lesz készételekkel, hogy az étkezés előkészületeit is a minimumra redukálja, és a mosogatással is csak a mosogatógép bíbelődjön. Tehát modern gépekkel felszerelt a konyha. Viszont imádja a fűszernövényeket, ezért ebből is találunk nála, különösen, ha fém tartókban vannak a polcon elhelyezve. A színek itt is tompábbak és nem olyan fényesek a felületek, mint máshol, a terrakotta és vanília árnyalatok itt megfelelőek. A kis reggeliző pultot inkább preferálja, lehet felhajtható is, magas krómszékekkel, és a konyhai polcok is fémből készülnek.

Laseggiola kisasztal - asztrológia a lakberendezésben
Laseggiola kisasztal – asztrológia a lakberendezésben

 

Hálószobájában magasított ágyat, emeletes ágyat, vagy galérián található ágyat szeret. Lényeg, hogy meg lehessen mászni, mert kalandos, energikus természetének ez tetszik legjobban. Szobainas feltétlenül kapjon helyet, lehetőleg fémből, ezen sem csodálkozunk már. Ha magasított az ágy, akkor alatta lehet pakolásra használni a helyet a praktikum szempontjából. Itt már mérsékeljük a piros színt, és inkább sötétebb színeket válasszunk, mert azok nyugalmat árasztanak.

C&C Vegas textil kollekció - asztrológia a lakberendezésben
C&C Vegas textil kollekció – asztrológia a lakberendezésben

 

A fürdőszobában csak akkor tölt sok időt, ha ki szeretne kapcsolódni, és forró fürdőt vesz, miközben keleti zenére gyertyafénynél relaxál. Egyébként csak rohan és inkább egy gyors zuhanyt vesz. Itt nem szerepelnek a piros árnyalati, csak kiegészítőkön találkozunk velük. A fehér csempék lehetőleg nagyobb méretűek, és inkább modern, króm csaptelepeket, egyszerű és praktikus kivitelezést találunk. Esetleg egy kovácsoltvas dísztárgy, vagy kaktusz, aloé a kedvenc növényei közül még elférhet, de ez a fürdőszoba méretétől is függ.

Sapho szaniter - asztrológia a lakberendezésben
Sapho szaniter – asztrológia a lakberendezésben

 

Dolgozószoba vagy hobbiszoba nem jellemző a lakásban. Ha házban él, akkor is inkább egy fészer lenne a legalkalmasabb arra a tevékenységre, ami a Kos szülöttet feltölti. Mert ez bizony a fúrás-faragás, alkotás, és ehhez szerszámok, különböző fém eszközök kellenek. Ha a lakáson belül van, akkor lehet egy alkotó szoba, ahol festhet, kézimunkázhat, kézműves dolgokat alkothat, és nem kell azonnal rendet raknia maga után, hiszen ha itt befejezte és elrohant valami más fontos dolga után, zavartalanul visszatérhet, és ott folytathatja, ahol abbahagyta.

Coordonne room7 fali poszter - asztrológia a lakberendezésben
Coordonne room7 fali poszter – asztrológia a lakberendezésben

 

Reméljük érdekesnek találta a lakberendezői tevékenység ilyenfajta megközelítését.
Várjuk hozzászólásaikat, véleményüket.

 

A képek nem csak illusztrációk, a termékek megvásárolhatók a Biggie Home-ben.
Ha pedig lakberendezői segítségre van szüksége, a Biggie Home szakemberei készséggel állnak rendelkezésükre.

 

Amennyiben  személyre szabott horoszkóp elemzés, life-coaching vagy életvezetési tanácsadás után érdeklődnek, minden  információt megtalálható a www.siker-terapia.hu weboldalon.
Köszönöm, hogy velem tartottak! Következő hónapban a Bika szülöttet és otthonát elemezzük!

 

Szabó Andrea
asztrológus, life-és business coach

Tel: 0630/9551-115

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..