A karácsonyi készülődés kapcsán mindenki a különleges alkalmi dekorációkra gondol, a csillogó fényekre, girlandokra, gyertyákra, ünnepi terítékekre.

Mi most egy más szemszögből közelítjük meg a karácsonyi készülődést.
Ilyen ünnepi alkalmakkor általában egybegyűlik a család, átjönnek a barátok, hirtelen megtelik a lakás. Ilyenkor merül fel a kérdés:

Hová tudunk leültetni ennyi embert?
– Különösen akkor, ha vacsorával is meg szeretnénk kínálni őket.

 

Íme néhány ötlet:

A legnépszerűbb megoldás a meghosszabbítható asztal, amit valószínűleg mindenki jól ismer, de mi néhány dizájn megoldással készültünk.

Leonardo meghosszabbítható asztal
Leonardo

180cm *90cm alapméretből igénytől függően 240, 300, vagy akár 360 cm hosszú asztalt varázsolhatunk pillanatok alatt.

Ha alapjáraton kisebb asztalt használnánk, akkor egy 90*90 cm-es négyszemélyes asztalból is csinálhatunk 142, 194, 246, 298 vagy 350 cm hosszúságút.

Aladdin meghosszabbítható asztal
Aladdin

Ha inkább a klasszikus stílust preferáljuk, akkor is van megoldás:

Paris meghosszabbítható asztal
Paris

Sőt akár az üveglapos asztalra is van ötletünk:

Gaudi meghosszabbítható asztal
Gaudi

Természetesen ezeknek a meghosszabbítható asztaloknak azért helyet kell találnunk a lakásban, hogy kényelmesen körül ülhessük őket. Elképzelhető, hogy elegendő csupán néhány bútort félre tolni, vagy ideiglenes étkezőt kialakítani a házunk azon részében amit esetleg kevésbé használunk.

Amennyiben erre nincs lehetőség akkor a megoldás a magasítható asztal. Az ilyen asztalokat a hétköznapokban dohányzó asztalként használjuk, de szükség esetén étkezőt csinálhatunk belőle:

Liftwood magasítható asztal
Liftwood

Érdekes megoldás, amikor egy egyszerű konzol asztalból alakítunk ki akár 10 fő részére is kényelmes
vacsora asztalt.

Cargo asztal
Cargo

A fal mellé állítva mindössze 90*50cm helyet foglal el, de igény szerint bővíthető akár 300cm hosszúra is.

Van már jó nagy asztalunk, már csak megfelelő számú szék kell hozzá.
Ha a székeket nem használjuk állandóan, akkor praktikus olyan modellt választanunk, amelyeket később akár egymása rakva tárolhatunk egy kis helyen. Ezek sokkal kényelmesebbek is mint az összecsukható székek.

032 szék
032

 

050 szék
050

A teljesen átlátszó, légies székek nem csak roppant divatosak, de nagyon esztétikus is abból a szempontból hogy nem töltik meg a teret. Különösen ha sok szék van egymás mellett, optikailag nagyobbnak véljük a helyet.

A klasszikus vonal kedvelőinek egy csemege:

Regina szék
Regina szék

Végezetül még egy apróság, az összehajtható italos troli. Használhatjuk lerakó asztalkának, mozgó bárpultnak, de akár alkalmi dekorációt is rátehetünk. A vendégség végeztével akár a gardrób szekrényben is tárolható.

Összehajtható troli
805

Ha már a karácsonynál tartunk, egy igen fontos kellékről ne feledkezzünk meg, a kandallóról.

Egy esztétikus kandalló nem csak a meleget sugározza felénk, de tökéletes alapja az ünnepi dekorációknak is. Ne hátráljunk meg, ha az étkezőben, vagy a nappaliban éppen nincs kémény kialakítására alkalmas hely, vagy nem szeretünk a kandalló tisztításával bíbelődni.

Válasszunk egy elektromos kandallót, és semmi másra nincs szükségünk csupán egy konnektorra.

A Classic Flame kandallók Led izzókkal működnek, ezért ha a fűtés funkciót nem használjuk, szinte semmi elektromos fogyasztásuk sincs, de a hangulatot tökéletesen biztosítják.  Amennyiben azonban instant melegre van szükségünk, egyes modellek már akár 90 négyzetméter befűtésére is alkalmasak. Az elektromos kandallókkal kapcsolatos további információkért ajánljuk alábbi cikkünket: A legpraktikusabb kandalló, az elektromos kandalló

Newcastle white kandalló
Newcastle white kandalló

 

Reméljük sikerült néhány hasznos ötlettel szolgálnunk. A képeken bemutatott modellek csak ízelítők, ennél sokkal több termék közül lehet válogatni katalógusainkból, üzletünkben.
Még nem késő választani, ugyanis ezek a termékek mind 1-2 héten belül szállíthatóak.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!

 

 

 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.